גזים וכאבי בטן

ישנם מזונות שעלולים לגרום לגזים:

  • כל סוגי הכרוב והכרובית וברוקולי
  • פלפלים מכל הצבעים ומכל המינים – גם מבושל וגם טרי
  • בצל טרי ושום (מבושל או לא)
  • מוצרי חלב אצל אנשים מבוגרים
  • קטניות יבשות – שעועית לבנה, אפונה, וחומוס.
  • לחם מלא עשיר בסיבים.
  • חיטה – יכול להיות שמדובר בצלייאק – רגישות לגלוטן.

יש צורך להוריד אותם מהתפריט לשבועיים, לראות אם יש שיפור, ואח"כ ולהוסיף אותם אחד אחד ולגלות מה גורם לרגישות.

מה מועיל

  • גרגירי קימל – להשרות במים ולשתות
  • בטטות תפו"א
  • עוף דגים
  • מבושל: גזר , קישואים ודלעת
  • לחם לבן
  • אבוקדו , טחינה
  • לחלק את האוכל לארוחות קטנות – 5-6 ביום

מאמרים נוספים

מיתוסים בנושא אכילה - בלוג אוכל

מיתוסים בנושא אכילה

אסור לשתות בזמן ארוחה לא נכון: האוכל מורכב מאחוזים גבוהים של נוזלים. אין בסיס מדעי…

לקריאה >>

עצירות - בלוג אוכל

עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות. התדירות היא גורם משני…

לקריאה >>

כולסטרול - בלוג אוכל

כולסטרול

כולסטרול זהו סוג של שומן הנמצא בדם ובתוך התאים, ויש לו מרכיב חשוב בתהליכים ביוכימיים…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

 ↑