גזים וכאבי בטן

ישנם מזונות שעלולים לגרום לגזים:

  • כל סוגי הכרוב והכרובית וברוקולי
  • פלפלים מכל הצבעים ומכל המינים – גם מבושל וגם טרי
  • בצל טרי ושום (מבושל או לא)
  • מוצרי חלב אצל אנשים מבוגרים
  • קטניות יבשות – שעועית לבנה, אפונה, וחומוס.
  • לחם מלא עשיר בסיבים.
  • חיטה – יכול להיות שמדובר בצלייאק – רגישות לגלוטן.

יש צורך להוריד אותם מהתפריט לשבועיים, לראות אם יש שיפור, ואח"כ ולהוסיף אותם אחד אחד ולגלות מה גורם לרגישות.

מה מועיל

  • גרגירי קימל – להשרות במים ולשתות
  • בטטות תפו"א
  • עוף דגים
  • מבושל: גזר , קישואים ודלעת
  • לחם לבן
  • אבוקדו , טחינה
  • לחלק את האוכל לארוחות קטנות – 5-6 ביום

מאמרים נוספים

תזונה לחולי סכרת - בלוג אוכל

תזונה לחולי סכרת

העצה החשובה ביותר מבחינה תזונתית לחולי סכרת היא לאכול מספר ארוחות קטנות , כחמש שש,…

לקריאה >>

חילוף חומרים - בלוג אוכל

חילוף חומרים

חילוף חומרים (מטבוליזם בלטינית) הוא מושג המתאר את קצב פירוק תוצרי המזון שאנו אוכלים (בכלל זה…

לקריאה >>

עצירות - בלוג אוכל

עצירות

עצירות מוגדרת כהפרעה בפינוי מערכת העיכול מהמעיים, ומתבטאת ביציאות קשות וכואבות. התדירות היא גורם משני…

לקריאה >>

מגנזיום - בלוג אוכל

מגנזיום

מגנזיום זהו מינרל חשוב ביותר – הוא משתתף ב 300 ריאקציות מחסור במגנזיום גורם לתופעות…

לקריאה >>

 ↑